Sunt bondförnuft – en kurs i praktisk lantbruksjournalistik

4/3. OBS. Kursen är fullbokad. Du kan anmäla dig så blir du uppsatt på en reservlista. 

Maten vi äter, djuren vi sköter och miljön som vi lever i engagerar oss alla. Men vilken roll spelar egentligen svenskt lantbruk i allt det här? Vad är bäst – ekologiskt eller närproducerat? Köttfabriker – finns de? Och vad gör egentligen en bonde hela dagarna?

I en tid där många journalister och deras läsare/tittare/lyssnare har mindre kontakt med, och kunskap om, jordbruket och dess speciella förutsättningar, bjuder Föreningen Skogs- och lantbruksjournalister, FSLJ, in till en kurs i praktisk lantbruksjournalistik.

Den 11-13 maj lär vi oss mer om odlingsåret, EU-stöden, maskinerna och djurhållningen. Vi praktiserar själva på gårdar och diskuterar med lantbrukarna om deras vardag.

Tillsammans med några av Sveriges mest erfarna lantbruksjournalister, från tidningarna ATL, Land Lantbruk, Lantmannen och Jordbruksaktuellt, funderar vi sen på hur vi kan göra bra och intressant journalistik av det hela.

När: Från eftermiddagen den 11 maj till lunch den 13 maj.
Var: Vreta Kluster, Linköping
Pris: 600 kronor
Resa: Kostnaden för resa till och från Linköping bekostas av FSLJ.
Detta ingår: Boende i dubbelrum på Bo på lantgård samt samtliga måltider.

Anmälan senast 6 mars till FSLJ, genom Hans Dahlgren: hans.dahlgren@agris.se
Anmälan är bindande efter erlagd kursavgift. Frågor besvaras av FSLJs ordförande Linda Grimstedt: linda.grimstedt@lrfmedia.se

Kursen finansieras med medel från Lantbruksveckans fond, förvaltad av Kungliga skogs- och lantbruksakademin.