Här är FSLJ:s nya styrelse

Vid årsmötet i mars valdes två nya ledamöter in i styrelsen; Birgitta Sennerdal och Agneta Falck. Här är en presentation av dem och resten av styrelsen för FSLJ.

Agneta Falck är ny suppleant i styrelsen. Hon bor i Årsta och är frilansjournalist, trädgårdsmästare och fruktträdsbeskärare, verksam i egen regi, www.textochtradgard.se. Agneta skriver och fotograferar med inriktning på trädgård och miljö och publiceras regelbundet i Riksförbundet Svensk Trädgårds medlemstidning Hemträdgården. Agneta är även redaktionsmedlem för Pomologen, medlemstidning för Sveriges Pomologiska Sällskap. Agneta har lång arbetslivserfarenhet av enskilda organisationer verksamma inom miljö och internationellt utvecklingssamarbete.

Säg hej till Marcus Lundstedt på jobb i Filippinerna! Marcus är suppleant i FSLJ:s styrelse. Med bakgrund som journalist, pressis och fotograf är han just nu utsänd för LRF-stödda biståndsorganisationen We Effect till Asien. Bilden är från ön Negros där han dokumenterade hur småskaliga bondebanker kan stödja kvinnor som Roselyn att bli entreprenörer och på så vis ta sig ur fattigdomen.

Birgitta Sennerdal är ny ledamot i FSLJ:s styrelse. Hon är frilansjournalist med inriktning mot skog och skogsekonomi, och har tidigare bland annat jobbat på ATL. Birgitta hör hemma i Rydebäck, som ligger utanför Helsingborg. Bilden är tagen under ett uppdrag som moderator vid ett marknadsseminarium under Gallringsdagarna, som arrangerades av Skogsforum.

Foto: Fredrik Reuter

Melissa Dahlqvist är från och med mars 2019 vice ordförande i FSLJ. Melissa arbetar sedan två år tillbaka som kommunikations- och marknadsansvarig på Swedish Agro Machinery som är generalagent för CLAAS i Sverige. Melissa är utbildad journalist och har tidigare bland annat arbetat på Sveriges Radio och TV4. 2013 var hon med och startade upp Lantbruksnytt. Bilden är tagen under Elmia 2018.

Det här är Linda Grimstedt, ordförande i FSLJ. Hon är chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen Husdjur, facktidskrift för svenska mjölkproducenter. Linda har sin bakgrund i landsortspressen och har därefter arbetat tio år på LRF Media som reporter på Land Lantbruk och redaktör och programledare på ATL. Hon är hemmahörande i Södertälje.

Foto: Magnus Grimstedt

Det här är Lisbeth ”Liza” Karlsson som är kassör inom FSLJ och vår internationella representant i IFAJ, som föreningen är ansluten till. Inom IFAJ är hon engagerad bland annat i frågor rörande pressfrihet. Liza är husdjursagronom och journalist men eftersom hon även har en hel del webbutbildning i bagaget så kombinerar hon arbetet på tidningarna Husdjur och Nötkött med att vara projektledare för olika webbprojekt inom Växa Sverige. Bilden är från den långvandring som Liza gjorde i Spanien för två år sen – Camino de Santiago de Compostela.

Det här är Anders Ingvarsson som sitter i FSLJ:s styrelse och har arbetat som journalist sedan slutet av 70-talet. Skriver huvudsakligen om lantbruk, mat och miljö och har även publicerat böckerna Makten över matkassen och Mjölkresan – reportage från USA. Arbetar idag som frilansjournalist för bland andra Land Lantbruk och Husdjur. Foto: Ann Lindén

Det här är Helena Wennström, medlem i FSLJ sedan länge och sedan årsmötet föreningens sekreterare. Helena är redaktör för Gröna Affärer, hushållningssällskapens tidning, och har tidigare lång erfarenhet från ATL, TT och lokalpress. Hon jobbar också med andra uppdrag inom journalistik och kommunikation. Bilden är från ett moderatorsuppdrag i riksdagen. Helena är anställd av Hushållningssällskapet Kalmar-Kronoberg-Blekinge Foto: Stefan Nilsson