Ny ordförande för FSLJ

Föreningen för Skogs- och Lantbruksjournalister (FSLJ) valde en ny styrelse i samband med årsmötet i måndags. Då lämnade tidningen Husdjurs chefredaktör Linda Grimstedt över ordförandeklubban till Melissa Dahlqvist, som är kommunikations- och marknadsansvarig på Swedish Agro Machinery. 

Föreningen för Skogs- och Lantbruksjournalister (FSLJ) arbetar för att främja kontakten mellan de gröna näringarna och pressen, verkar för fackutbildningar, arbetar för internationellt journalistiskt samarbete och främjar god och kollegial anda mellan medlemmarna. Alla medlemmar arbetar som journalister eller kommunikatörer i den svenska skogs- och lantbruksbranschen.

Föreningens nya ordförande Melissa Dahlqvist har en bakgrund som journalist och har bland annat varit med och startat upp Lantbruksnytt år 2013. Melissa har varit med i FSLJ:s styrelse sedan 2017.

Jag känner mig hedrad att få förtroende att leda den svenska föreningen för skogs- och lantbruksjournalister och kommunikatörer. Skogs- och lantbruksbranschen är otroligt viktig och vi har ett betydelsefullt jobb att berätta om den, säger Melissa Dahlqvist. 

På årsmötet valdes också Fredrik Stork (teknikreporter på ATL), Lisa Rogert (frilansjournalist) och Anna Larsen (projektledare med pressansvar på Borgeby Fältdagar) in i styrelsen. 

Sedan tidigare sitter Marcus Lundstedt (chef Media och Påverkanpå We Effect), Helena Wennström (redaktör för Gröna Affärer) och Agneta Falck (frilansjournalist) med i styrelsen. 

Det känns spännande med nya ledamöter i styrelsen och jag hoppas att vi under det kommande året ska få till fler regionala träffar bland våra medlemmar. Våra medlemmar är oerhört kompetenta och vi har mycket att lära av varandra, både om våra arbeten och om branschen. Jag hoppas också i mitt ordförandeskap kunna knyta fler kontakter och arbeta för kunskapsutbyte med vår europeiska förening, ENAJ och internationella föreningen IFAJ, säger Melissa Dahlqvist. 

FSLJ:s styrelse består från och med 23 mars 2020 av

  • Melissa Dahlqvist, ordförande
  • Marcus Lundstedt, vice ordförande
  • Linda Grimstedt, kassör
  • Fredrik Stork, sekreterare
  • Agneta Falck, ledamot
  • Helena Wennström, ledamot
  • Lisa Rogert, suppelant
  • Anna Larsen, suppelant

Frågor? Kontakta:
Melissa Dahlqvist, ordförande
073-736 58 58, kontakt@melissadahlqvist.se