Säg hej till nya styrelsen!

Melissa Dahlqvist, ordförande

Melissa Dahlqvist är sedan årsmötet ny ordförande i föreningen. Hon har en bakgrund som journalist och har bland annat arbetat på Sveriges Radio och TV4. År 2013 var hon med och startade upp Lantbruksnytt som då sändes en dag i veckan. Sedan några år tillbaka arbetar hon som kommunikations- och marknadsansvarig på Swedish Agro Machinery som bland annat har ansvar för importen av Claas i Sverige. Melissa var Young Leader-stipendiat under kongressen i USA sommaren 2019. 

Marcus Lundstedt, vice
ordförande

Marcus Lundstedt är vice ordförande i styrelsen sedan årsmötet i år och han har suttit med i styrelsen sedan 2017. Marcus arbetar som chef för media och påverkan för kooperationens biståndsorganisation We Effect. Marcus bor nu i Norrtälje men har tillbringat senaste åren i Asien för att för We Effects räkning rapportera om livsvillkoren för småskaliga bönder. Han har en bakgrund som journalist och fotograf, men i botten medievetare. Marcus pappa är lantmästare och glad över att sonen går ämnesmässigt i pappans fotspår – men inte helt på det klara med vad en kommunikatör egentligen sysslar med. 

Linda Grimstedt, kassör

Linda Grimstedt är ny kassör i FSLJ efter fem år som ordförande. Hon arbetar som chefredaktör för tidningen Husdjur, en facktidskrift för mjölkbranschen. Innan dess arbetade hon tio år på LRF Media med nyhetstidningarna Land Lantbruk och ATL. 

Fredrik Stork,
sekreterare

Fredrik Stork valdes in i styrelsen 2020 och har uppdraget som sekreterare. Fredrik är redaktör och skriver för ATL:s tekniksidor på webben och i papperstidningen. Han älskar teknik i största allmänhet – även sånt som inte rullar på fyra hjul. I jobbet brinner han mest för att skriva om tekniska lösningar som kan göra svenskt lantbruk mer konkurrenskraftigt och ekonomiskt hållbart.

Helena Wennström, ledamot

Helena är redaktör för Gröna Affärer, medlems- och kundtidning för Hushållningssällskapet, men övergår till hösten till frilansverksamhet igen. Förutom redaktörskapet jobbar hon med andra uppdrag inom journalistik och kommunikation. Ett av dem är Traktorpodden. Helena har lång erfarenhet från ATL, TT Nyhetsbyrån och lokalpress. Hon går in på sitt tredje år i styrelsen och jobbar gärna för att utöka det internationella nätverket. Bilden är från John Deere Archives i East Moline, Illinois, USA: intervju med chefen Neil Dahlstrom för Traktorpodden.

Anna
Larsen,
suppelant

Anna Larsen är hortonom med fötterna i odlingen, skrivarintresse i fingrarna och förkärlek för sociala medier! Anna jobbar året runt med projektledning av Borgeby Fältdagar tillsammans med fyra kollegor. Information, PR och kommunikation är en del av hennes ansvar. Bilden är tagen på en amerikansk mjölkmässa hösten 2019. En mässa hon hade möjlighet att åka på med hjälp av stipendium från Ivar Petersons stipendiefond. Det är just på lantbruksmässor som Anna trivs bäst! Välkommen in i styrelsen, Anna! 

Lisa Rogert, suppelant

Lisa Rogert är invald i styrelsen i samband med årsmötet 2020. Lisa har en bakgrund som spänner brett över arbete på Dagens Nyheter, i webbredaktörsrollen, med information inom handbollen och lantbruksjounalistik på både ATL och Land Lantbruk. Numera som frilans.  Lisa beskriver sig själv som obotligt nyfiken, betagen av det svenska lantbruket och dess produktion. Inte heller säger hon sig tröttna på att slåss för källkritik, korrekt rapportering och att riktig fakta ska nå ut förbi strömmen av desinformation och okunnighet. Välkommen till FSLJS styrelse Lisa!