Lena for president!

FSLJ har i dag nominerat Lena Johansson, politisk chefredaktör på Land Lantbruk, till ny president i IFAJ. Kandidaterna till det nya presidiet kommer att presenteras den 25 maj och valet sker vid det digitala årsmötet den 25 juni. Den 3 juli presenteras det nya presidiet och vi kommer så klart att göra allt i vår makt för att lobba för att Lena Johansson blir IFAJ:s nya president.

Det har också varit ett möte i IFAJ:s delegatförsamling där vår internationella representant Linda Grimstedt deltog. Mycket av föreningens verksamhet kommer i år att begränsas av coronaviruset – både praktiskt och ekonomiskt. Den danska kongressen är inställd, men förhoppningen är att kongressen hålls i Danmark nästa år istället. Australien, som skulle ha arrangerat kongressen 2021, har tyvärr tvingats lämna återbud på grund av såväl praktiska som ekonomiska skäl efter de omfattande bränderna i landet följt av coronaviruset.

En positiv nyhet är att den stora Alltech-konferensen i USA  den 23-25 maj kommer att hållas online och att vi som medlemmar i IFAJ får delta gratis. Länk och kod för anmälan meddelas senare.

Även Star Prize-tävlingarna kommer att genomföras och där håller vi tummarna för de svenska tävlingsbidragen från Ann-Helen Meyer von Bremen, Helena Wennström och Lars Vernersson.

Under tiden mycket av verksamheten går på sparlåga vill IFAJ slå ett slag för de webbinarier som har börjat publiceras på hemsidan www.ifaj.org. Där finns bland annat tips om att arbeta från hemmakontoret.

För den som vill blicka framåt mot ljusare och förhoppningsvis coronafria tider kommer här planen för framtida kongresser:

2021 – Danmark (preliminärt)
2022 – Schweiz
2023 – Kanada
2024 – Israel
2025 – Kenya
2026 – Kroatien