Stipendieberättelse från Louise Carlsson Örning

Louise Carlsson Örning fick år 2022 ett stipendium på 7 569 kronor för att gå en kurs i poddradio vid Poppius. Hon beviljades medel eftersom hon skulle få bättre kunskap och konkreta verktyg i poddproduktion.

”När jag fick stipendium från FSLJ 2022 arbetade jag på Land Lantbruk där jag bland annat spelade in avsnitt till Lantbrukspodden. 

Stipendiet fick jag för att gå en kurs i poddradio på Poppius journalistskola. Kursen var en heldagsutbildning med konkreta tips om hur man tekniskt gör en podd, vilka program man kan använda och hur man klipper på bästa sätt. Kursen gav mig en bra bakgrund, värdefullt utbyte med andra som arbetar med ljud, och smarta, praktiska tips som jag kunde ta med mig direkt in i mitt arbete på Land Lantbruk som driver Lantbrukspodden. 

Inför valet 2022 gjorde vi på Land Lantbruk en serie med intervjuer med alla partiers landsbygdspolitiska talespersoner. Jag intervjuade bland annat Mattias Karlsson (SD) på hans gård i Norrhult och Magnus Oscarsson (KD) i riksdagens café. Att ha kunnat gå en kursdag innan serien drog igång var en bra förberedelse inför de inspelningarna. Nu har jag gått vidare till ett annat jobb, men kunskaperna från poddkursen och från arbetet med Lantbrukspodden tar jag med mig.”