Vem är årets lantbruksjournalist 2023?

Förra året vann Gunilla Ander från Land Lantbruk titeln Årets Lantbruksjournalist 2022. Vem vinner i år? För tredje året i rad utlyser Föreningen Skogs- och Lantbruksjournalister (FSLJ) tävlingen Årets Lantbruksjournalist. Nomineringen är öppen till den 12 mars. 

Skogs- och lantbruket rymmer flera av de allra viktigaste frågorna i samhället just nu. Journalistiken är avgörande för att belysa problem, möjligheter och utmaningar inom de gröna näringarna i Sverige. FSLJ vill på detta sätt uppmärksamma och hylla goda exempel som kan inspirera till ännu bättre bevakning av skogs- och lantbruksfrågor i Sverige. 

Nomineringar skickas senast den 12 mars via mejl till: foreningen.fslj@gmail.com. Med nomineringen ska följa en motivering till varför just den kandidaten är årets bästa lantbruksjournalist, samt länkar eller pdf:er med artiklar från eter, webb eller tryckta medier. 

Vinnaren utses av FSLJ:s styrelse och tillkännages på föreningens årsmöte den 21 mars 2023. Förutom äran får vinnaren även en prissumma om 3 000 kronor. 

För mer information, kontakta:
Fredrik Stork
tävlingsordförande samt vice ordförande i FSLJ
072-141 94 80
fredrik.stork@atl.nu