Här är FSLJ:s styrelse för 2018

Vid årsmötet i mars valdes Helena Wennström in som ny i styrelsen.

Såhär ser FSLJ:s styrelse ut det kommande året:

Helena Wennström är gammal medlem men ny i styrelsen. Helena är redaktör för Gröna Affärer, hushållningssällskapens tidning, och har tidigare lång erfarenhet från ATL, TT och lokalpress. Hon jobbar också med andra uppdrag inom journalistik och kommunikation. Bilden är från ett moderatorsuppdrag i riksdagen. Foto: Stefan Nilsson
Melissa Dahlqvist är suppleant i FSLJ:s styrelse. Sedan ett år tillbaka arbetar hon som kommunikations- och marknadsansvarig på det nybildade lantbruksmaskinföretaget Swedish Agro Machinery som bland annat säljer och servar CLAAS i Sverige. Melissa har tidigare arbetat som journalist och var med och startade upp Lantbruksnytt 2013. Bilden är tagen under Agritechnica 2017.

Det här är Marcus Lundstedt på jobb i Filippinerna! Marcus är suppleant i FSLJ:s styrelse. Med bakgrund som journalist, pressis och fotograf är han just nu utsänd för LRF-stödda biståndsorganisation We Effect till Asien. Bilden är från förra veckan där han dokumenterade hur småskaliga bondebanker kan stödja kvinnor som Roselyn att bli entreprenörer och på så vis ta sig ur fattigdomen.

Det här är FSLJ:s ordförande, Linda Grimstedt. Hon arbetar till vardags som redaktör på ATL – Lantbrukets Affärstidning, där hon ansvarar för paketeringen av papperstidningen. Linda är också nyhetsankare för ATL TV. Linda bor med sin familj i Södertälje och hänger också gärna i Nyköpings skärgård samt på landsbygden i Dalarna. Bilden är tagen i Malawi under en resa med LRF och We Effect. Foto: Marcus Lundstedt
Det här är Lisbeth ”Liza” Karlsson som är kassör inom FSLJ och vår internationella representant i IFAJ, som föreningen är ansluten till. Inom IFAJ är hon engagerad bland annat i frågor rörande pressfrihet. Liza är husdjursagronom och journalist men eftersom hon även har en hel del webbutbildning i bagaget så kombinerar hon arbetet på tidningarna Husdjur och Nötkött med att vara projektledare för olika webbprojekt inom Växa Sverige. Bilden är från den långvandring som Liza gjorde i Spanien förra året – Camino de Santiago de Compostela.
Det här är Frida Jonson, sekreterare i FSLJ:s styrelse! Hon jobbar på AGFO med fokus på framtidens matproduktion och är även redaktör på Grönt väder. Frida har tidigare jobbat på ATL och Helsingborgs dagblad. Hon är uppvuxen på en mjölkgård i Halland men hänger numera mest på västgötaslätten.


Här är Anna Nilsson, vice ordförande i FSLJ. Vanligtvis roddar hon tidningen Tidningen Lantmannen, ett månadsmagasin för professionella lantbrukare, där hon är chefredaktör. Bilden är från i november när hon reste tillsammans med 29 lantbrukare på Lantmannens läsarresa i Argentina. Hennes hjärta klappar annars alltid lite extra för södra Möre, söder om Kalmar där hennes familj driver ett lantbruk med växtodling, grisuppfödning och skogsbruk.

 

Det här är Anders Ingvarsson som sitter i FSLJ:s styrelse och har arbetat som journalist sedan slutet av 70-talet. Skriver huvudsakligen om lantbruk, mat och miljö och har även publicerat böckerna Makten över matkassen och Mjölkresan – reportage från USA. Arbetar idag som frilansjournalist. Foto: Ann Lindén