Cera är Young Leader i år

Vår medlem Cecilia ”Cera” Persson som till vardags är journalist på ATL är utsedd Young Leader på kongressen i Danmark i juni.

Cera har jobbat på ATL sedan 2017 och skriver bland annat om ekonomi och djurhållning.
– Jag har tur som har ett jobb som går hand i hand med mina fritidsintressen. När jag skriver det här är jag på väg till hem från en fårkurs som pågick fyra dagar, med bland annat fårklippning på schemat, säger hon.

Innan Cera började på ATL var hon reporter på bland annat TV4, SVT och på ett par lokaltidningar. 
– Roligast på jobbet är nog alla gårdsbesök man får chansen att åka på och att man hela tiden lär sig nya saker om väldigt viktiga ämnen. Det blir aldrig tråkigt och det finns alltid saker att fördjupa sig i.

Cera ser fram emot resan till Danmark i sommar. Hon har inte besökt landet på flera år och har aldrig gjort några gårdsbesök i Danmark.
– Mest ser jag nog fram emot att träffa alla människor från jordens alla hörn som ska komma dit. Jag gillar att träffa nya människor men det känns lite pirrigt att prata så mycket på engelska. Så det är bara att börja öva på det. Jag är väldigt glad och hedrad över att ha blivit antagen, säger hon. 

Läs mer om Young Leader på IFAJ:s hemsida