Lilian Almroth valdes in i styrelsen

Vid årsmötet 2022 valdes ATL:s chefredaktör Lilian Almroth in i styrelsen. Här har ni styrelsen för FSLJ år 2022:

Melissa Dahlqvist, ordförande

Melissa har suttit i styrelsen i fem år och är inne på sitt tredje år som ordförande. Hon har en bakgrund som journalist var år 2013 var hon med och startade upp Lantbruksnytt. Hon blev kommunikatör och hade ansvar för marknadsföringen för Swedish Agro Machinery. Melissa var Young Leader-stipendiat under kongressen i USA sommaren 2019.

Fredrik Stork, vice ordförande

Fredrik Stork valdes in i styrelsen 2020. Fredrik är redaktör och skriver för ATL:s tekniksidor på webben och i papperstidningen. Han älskar teknik i största allmänhet – även sånt som inte rullar på fyra hjul. I jobbet brinner han mest för att skriva om tekniska lösningar som kan göra svenskt lantbruk mer konkurrenskraftigt och ekonomiskt hållbart. 

Linda Grimstedt, kassör

Linda Grimstedt är för tredje året vald till kassör efter fem år som ordförande. Hon arbetar som chefredaktör för tidningen Husdjur, en facktidskrift för mjölkbranschen. Innan dess arbetade hon tio år på LRF Media med nyhetstidningarna Land Lantbruk och ATL. Lindas hjärtefråga i föreningen är att förbättra bevakningen av lantbruket utanför fackpressen.

Anna
Larsen,
sekreterare


Anna Larsen valdes in i styrelsen vid årsmötet 2020 och är nu sekreterare. Anna är hortonom med fötterna i odlingen, skrivarintresse i fingrarna och förkärlek för sociala medier! Anna som projektledare för Borgeby Fältdagar. Information, PR och kommunikation är en del av hennes ansvar. Bilden är tagen på en amerikansk mjölkmässa hösten 2019. En mässa hon hade möjlighet att åka på med hjälp av stipendium från Ivar Petersons stipendiefond. Det är just på lantbruksmässor som Anna trivs bäst! 

Mari Nälsén, ledamot

Mari Nälsén är sedan årsmötet 2021 ledamot i styrlesen. Hon har jobbat som journalist på lokaltidning men frilansar sedan drygt tio år tillbaka. Från början skrev hon mest om jakt och jakthundar men kom så småningom närmre och närmre lantbruk och framför allt skog. Mari har varit medlem i FSLJ i flera år och har bland annat fått stipendium för att åka till Japan och studera skog år 2018. 

Lisa Rogert, ledamot

Lisa Rogert är invald i styrelsen i samband med årsmötet 2020. Lisa har en bakgrund som spänner brett över arbete på Dagens Nyheter, i webbredaktörsrollen, med information inom handbollen och lantbruksjounalistik på både ATL och Land Lantbruk. Numera som frilans.  Lisa beskriver sig själv som obotligt nyfiken, betagen av det svenska lantbruket och dess produktion. Inte heller säger hon sig tröttna på att slåss för källkritik, korrekt rapportering och att riktig fakta ska nå ut förbi strömmen av desinformation och okunnighet. 

Camilla
Olsson,
suppleant

CCamilla Olsson valdes in som suppleant vid årsmötet 2021. Sedan 2012 har hon arbetat som webbredaktör och redaktör på LRF Medias olika titlar. Sedan två år tillbaka är hon redaktör på Land Lantbruk & Land Skogsbruk. Camilla deltog i FSLJ:s fortbildning i Halland 2018 och var Young Leader i Nya Zeeland 2015. 

Lilian
Almroth,
suppleant

Lilian valdes in i styrelsen vid årsmötet 2022. Sedan 2015 är hon chefredaktör för ATL, Lantbrukets affärstidning. Hon är ekonomijournalist med över 30 års erfarenhet från kvällspress, länstidningar och rikspress. Innan ATL arbetade hon 15 år som reporter, nyhetschef och avdelningschef på Dagens Nyheter. Hon är uppväxt på ett lantbruk i Södra Lappland. En gård med i huvudsak skogsbruk som hon nu äger tillsammans med sin syster samt driver med hjälp av en förvaltare.