Kristina Hansén utsedd till YOUNG LEADER 2024

Vår medlem Kristina Hansén, reporter på Land Lantbruk, är en av tio som valts ut av IFAJ:s internationella jury i år.

– Det känns väldigt spännande och kul! Jag ser fram emot att lära känna nya kollegor från andra delar av världen, vässa lantbruksjournalistiken och lära mig mer om produktionsförutsättningarna och jordbrukspolitiken i Schweiz, säger hon efter beskedet.

Totalt får tio journalister och kommunikatörer under 36 år gå en exklusiv ledarskapsutbildning samt närvara vid IFAJ:s kongress i Schweiz den 14-18 augusti 2024. Stipendiaterna får dessutom delta i en bootcamp med gårdsbesök, utbildning och nätverkande dagarna innan kongressen startar.

Kristina Hansén bevakar EU och inrikespolitik med påverkan på jordbruket, och är invald i vår styrelse som suppleant för år 2024.

Stipendiet The IFAJ/Alltech Young Leaders Award inrättades 2006 med syfte att uppmuntra och uppmärksamma morgondagens ledare inom jordbruksjournalistik och kommunikation