Vem blir Årets Lantbruksjournalist 2024?

Förra året fick Helena Wennström på Ystads Allehanda utmärkelsen. Vem vinner i år? För fjärde året i rad utlyser Föreningen Skogs- och Lantbruksjournalister (FSLJ) tävlingen Årets Lantbruksjournalist. Nomineringen är öppen till den 10 mars. 

Skogs- och lantbruket rymmer flera av de allra viktigaste frågorna i samhället just nu. Journalistiken är avgörande för att belysa problem, möjligheter och utmaningar inom de gröna näringarna i Sverige. FSLJ vill på detta sätt uppmärksamma och hylla goda exempel som kan inspirera till ännu bättre bevakning av skogs- och lantbruksfrågor i Sverige. 

Nomineringar skickas senast den 10 mars via mejl till: foreningen.fslj@gmail.com. Med nomineringen ska följa en motivering till varför just den kandidaten är årets bästa lantbruksjournalist, samt länkar eller pdf:er med artiklar från eter, webb eller tryckta medier. 

Vinnaren utses av FSLJ:s styrelse och tillkännages på föreningens årsmöte den 19 mars 2024. Förutom äran får vinnaren även en prissumma om 3 000 kronor. 

FAKTA: Tidigare vinnare av priset: